Соціальні робітники проєкту «SOS-Турбота» відвідали Довжоцький будинок-інтернат.

Представники благодійного фонду «СОС ШТАБ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОБОРОНИ» в межах субгрантового проєкту “SOS-Турбота” проєкту EU4CSOs EmpowerUA зробили візит до Довжоцького будинку-інтернату. 

Соціальні робітники проєкту «SOS-Турбота» надали перукарські послуги його мешканцям. Для багатьох з них цей простий акт турботи став справжнім святом, адже відчуття доглянутості позитивно впливає на самооцінку та загальний психологічний стан. 

Крім цього, працівники фонду мали нагоду поспілкуватися з бенефіціарами, вислухати їхні історії та побажання. Це не лише допомогло краще зрозуміти проблеми та бажання кожного, розмова – важливий елемент емоційної підтримки. Ми розуміємо, наскільки важливо для людей відчувати себе почутими та важливими.

Директорка будинку-інтернату Желізник Галина Дмитрівна радо зустріла команду, провела екскурсію закладом, детально розповівши про його роботу та життя мешканців. Вона поділилася своїми думками з приводу співпраці, наголосивши на важливості таких ініціатив для покращення якості життя громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.

Важливою подією стало підписання Меморандуму про співпрацю, що засвідчує наміри обох сторін спільно працювати задля покращення умов проживання та добробуту мешканців закладу.

Наступного разу планується приїзд до інтернату геронтопсихологів, які надаватимуть послуги психологічної підтримки: індивідуальні консультації та групові сеанси. Такі заняття є надзвичайно важливими для підтримки психічного здоров’я, зниження рівня стресу та підвищення якості життя громадян похилого віку та осіб з інвалідністю.  

Спільними зусиллями ми покращуємо життя найбільш вразливих верств населення.

Проєкт «SOS-Турбота» реалізується БО «БФ «СОС ШТАБ ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОБОРОНИ»  в межах субгранту проєкту EU4CSOs Empower UA, що реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» за фінансового сприяння Європейського Союзу.

Зміст цієї новини є одноособовою відповідальністю БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне» і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає позицію Європейського Союзу.